Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



//FadzilahSazali
D'Owner!



Entries About Linkies Stuff

Annyeonghaseyo. Welcome to my wonderland. Do follow and like my facebook page! Be nice here ^^ Gomawoyo!



Like!



Jom Sembang!



Credits!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: Fadzilah Sazali
Others:   






Instagram

cara minta putus!


"When someone comes into your life, Allah sends them for a reason. Either to learn from them or be with them till jannah.."

1. Bercakap dengan cara baik

Tak de orang yang boleh terima if tiba-tiba je putus dengan sebelah pihak je. so, kalau korang ingin putus, lebih baik bercakap dulu dengan pasangan. Ungkapkan apa yang korang rasakan selama ni, and biarkan dia luahkan perasaan dia gak. so, tidak akan ada mana mana pihak yang merasa dihakimi.

2. Alasan yang jelas

Tidak memberikan penjelasan mengenai alasan korang minta putus, boleh buat dia jadi sakit hati. sebabnya, kalau nak minta putus, pastikan korang dah ada alasan yang jelas and masuk akal. Mungkin dengan alasan tersebut, dia akan lebih mudah menerima keputusan korang untuk minta putus?

3. Jangan pernah emosi

Usahakan untuk tetap tenang dan jangan pernah emosi, marah marah time jawab semua pertanyaan dari dia. Jelaskan secara detail so that dia lebih mudah menerima alasan korang minta putus. dengan cara ni dia tidak akan rasa sakit hati dan marah :)

4. Pilih tempat yang sesuai

Memutuskan pasangan di tempat awam boleh buat dia rasa malu dan of coz sakit hati! sebabnya sangat penting untuk korang membaca situasi and keadaan sekeliling. Jangan sampai korang jadi tontonan orang sebab dia tiba-tiba nangis karena korang putuskan hubungan.

5. Putus secara face to face

Jangan sesekali korang minta putus dengan dia melalui SMS, e-mail, voice mail, atau call sekalipun! korang harus jumpa dia, walaupun susah tapi korang kena berani. sebabnya tidak ada yang lebih baik dari bercakap depan face to face.

credit: ciricara.com edit by me

iela wookie